keskiviikko 13. syyskuuta 2023

Kaikki virtaa mutta ei mistään eikä mihinkään

Jos mieltäsi eivät hämärrä tarpeettomat asiat,
elät elämäsi parasta hetkeä.
 

Wu-men

Moni on tekemässä tästä ainoasta elävästä hetkestä karnevalistista, parempaa kuin mitä se on, koska "tämä hetki on muuten niin tyhjä ja tarkoitukseton". Karnevalisointi on kakun päälle väkisin kirsikan laittamista. Mutta juuri tämä tekee ennenevissä määrin kaikesta tyhjää ja tarkoituksetonta. Koska meiltä jää huomaamatta miten tehdasasetuksissa todellisuus on täynnänsä rajatonta merkityksellisyyttä eksymme rakentelemaan omia tukirakenteita todellisuudelle että se olisi merkityksellistä ja täyttä. Todellisuus ei kuitenkaan tarvitse kainalosauvoja koska se on terve. Oletus siitä ettei se ole terve saa miedät rakentelemaan kainalosauvoja ja tukirakenteita kun sen sijaan näkisimme ettei mitään semmoista tarvitse.

Oli muuten huvittavaa kun eilen kirjoitin päämäärättömyydestä niin illalla vaimon kanssa pohdittiin että jos tämän päivän (eilisen) tekemiset laittaisi ranskalaisin viivoin ylös niin listasta tulisi todella pitkä, mutta siitä huolimatta kiire ei ollut missään vaiheessa. Saimme ns ulkoisin mittapuin paljon tehtyä hitaasti kiirehtimättä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki virtaa mutta ei mistään eikä mihinkään

Jos mieltäsi eivät hämärrä tarpeettomat asiat, elät elämäsi parasta hetkeä.   Wu-men Moni on tekemässä tästä ainoasta elävästä hetkestä karn...