maanantai 4. syyskuuta 2023

Väärän jumalan haudalla

Se jumala joka velvoittaa sinut valitsemaan itsensä on väärä jumala. Se on vain kuva itseään täynnä olevasta ja itseään tärkeänä pitävästä ihmisestä joka ei hyväksy kieltäytymistä itsensä suhteen.

Se on kuva jumalasta joka asettaa ihmissuvun paratiisiin ja sanoo, ettette missään tapauksessa saa syödä yhdestä puusta. Kun sitten syötte, minkä hän kaikkitietävänä tietää etukäteen, teidät karkoitetaan paratiisista ja tuomitaan kuolemaan. Koska olet ollut tottelematon koko sukusi on tuomittu nyt tuhoutumaan. Ratkaisuksi hän uhraa itsensä teidän syntienne puolesta. Tähän* semmoinen blinking guy meemi. Koska miten tämä ratkaisee mitään? Oikeasti. Think about it.

Jumala tulee ihmiseksi ja sitten hän  kuolee ettei sinun tarvitse. Kuolet kyllä, mutta saat iankaikkisen elämän... Jos siis valitset hänet. Jos et, sinua sitten kidutetaan ikuisesti. Ja tämä on sinun oma vapaa valintasi. Tämänkaltainen vapaa valinta on kuin vapaa valinta jonka kidnappaaja antaa sinulle. Jos et maksa lunnaita niin rakkaasi kuolee. "Saat valita vapaasti." 

Nyt kun jumalansa puolesta hermostuneet ovat paiskanneet oven takanaan ja poistuneet paikalta voin sanoa etten usko jumalaan. Tiedän että Jumala on. Tiedän myös että tämän tietämisellä ei ole mitään merkitystä minulle tai kellekkään muulle. Sana Jumala viittaa johonkin kokonaiseen joka on meidän kaikkien löydettävissä. Kyse ei ole mistään niin naurettavasta partahahmosta pilven päällä tms Ei Jumala valitse lempikansakuntaansa. Ei Jumala ole kiinnostunut mitä makuhuoneessasi tapahtuu. Jos näin väitetään jonkun kirjan pohjalta niin se kirja on väärässä. (Jos Jumala on jostain kiinnostunut niin siitä asuuko Sydämessäsi kaikenylittävä Rakkaus.) Jos Isoon Kirjaan suhtautuu muutoin kuin viittauksena jonnekin,  ajautuu lopulta ison kirjanoppineeksi. Pisteiden ja pilkkujen vääntelijäksi. Hengelliseksi virkamieheksi joka tietää menun muttei koskaan ole maistanut yhtään annosta. Aamen.

Se mihin sanalla Jumala viittaan ei asu missään käsin ja mielen käsitteillä rakennetussa temppelissä. Sitä ei voi solmia yhteenkään käsitteeseen. Zeniin viitaten; ymmärtääksesi mistä kokonaisuudessa/jumalassa on kyse sinun on vain nielaistava koko valtameri yhdella nielaisulla. Glunk! Jumala ei ole jotain jonka kanssa käydään kauppaa. Kristilliselta kannalta kun löytyy myös mystista logiikkaa jonka kanssa kävelen ilomielin. Jokaisesta vallitsevasta uskonnosta löytyy puoli joka tulee hyvin lähelle toisen ulkoisesti täysin erilaisen uskontokunnan puolta. (katso perenniaalinen filosofia). Loppuun lainaus jonka saatan muistaa täysin väärin.

Se silmä jolla sinä näet Jumalan
on se silmä jolla Jumala näkee sinut

Ristin Johannes

*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki virtaa mutta ei mistään eikä mihinkään

Jos mieltäsi eivät hämärrä tarpeettomat asiat, elät elämäsi parasta hetkeä.   Wu-men Moni on tekemässä tästä ainoasta elävästä hetkestä karn...